Аудит дій уряду Янукович проводить для боротьби з опозицією - Турчинов

Субота, 20 березня 2010, 10:17

Обіцяний Віктором Януковичем міжнародний аудит діяльності уряду Тимошенко є парасолькою, покликаною прикрити початок репресій проти опозиції.

Про це заявив колишній перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов, пише газета "Дзеркало тижня"

"Гадаю, аудит від ПР має інше завдання - знайти міжнародну парасольку, яка прикриє початок репресій проти опозиції. Інших мотивів у їхніх діях я не бачу", - зізнався Турчинов.

Він допустив можливість репресій і кримінального переслідування Юлії Тимошенко новою владою.

Реклама:

"Погрози, які останнім часом звучать із боку нової влади, свідчать, що присутність політичних опонентів ця влада сприймає як небезпеку для себе. Тому я цілком припускаю й такий розвиток подій", - сказав політик.

Турчинов розповів, що на одному з останніх засідань Кабміну уряд Тимошенко прийняв рішення звернутися до МВФ і Світового банку з проханням провести перевірку використання фінансових ресурсів як урядом Тимошенко, так і Януковича в 2006-2007 роках.

Таке пізнє рішення про аудит діяльності Кабміну Януковича Турчинов пояснив неможливістю використання отриманої в її ході інформації.

"Ну, проаналізувало ситуацію КРУ, знайшло мільярди нераціонально використаних коштів, і що далі? Куди цю інформацію подіти? Прокуратура ударно трудилася на Ющенка-Януковича. Ми не мали механізмів довести до логічного завершення цю тему", - каже Турчинов.

Разом з тим, коментуючи заяву голови Рахункової палати про збиток державі у розмірі 20 млрд. гривень, нанесений Тимошенко при підписанні нею розпоряджень щодо тендерних закупівель, Турчинов відзначив, що йому не соромно ні за один підпис.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!