Депутати хочуть повернути "Херсонські комбайни" державі

Вівторок, 2 березня 2010, 12:44

Верховна рада у вівторок прийняла за основу проект закону, який передбачає повернення у державну власність цілісного майнового комплексу ТОВ "Херсонський машинобудівний завод".

Законопроект №4530 "Про повернення у державну власність цілісного майнового комплексу товариства з обмеженою відповідальністю "Херсонський машинобудівний завод" підтримали 352 депутати.

Як сказано в пояснювальній записці до проекту, завод був приватизований з порушенням вимог законодавства та доведений до банкрутства.

"Під час складання акту прийому-передачі пакета акцій ВАТ "Херсонські комбайни" Фондом державного майна на користь ВАТ "Лізингова компанія "Украгромашінвест" були порушені статті 116, 117 Конституції в частині передачі об'єктів держвласності, указ президента від 11 травня 1994 року "Про холдингові компанії". Рішенням господарського суду Херсонської області від 26.06.03 передбачено відновити ФДМ в реєстрі власників іменних цінних паперів ВАТ "Херсонські комбайни" як власника 50% плюс однієї акції. Але рішення судів не були виконані", - сказано в документі.

Реклама:

Автори законопроекту нагадують, що виробництво на заводі зупинено, зарплата не виплачується, зупинені всі відрахування до бюджету і Пенсійного фонду.

Згідно із документом, Кабінет міністрів повинен здійснити у встановленому порядку заходи, пов´язані з поверненням у державну власність цілісного майнового комплексу ТОВ "Херсонський машинобудівний завод".

Також уряд має передбачити в проекті закону про державний бюджет на 2010 рік необхідні кошти для здійснення заходів, пов´язаних з поверненням у державну власність цілісного майнового комплексу ТОВ "Херсонський машинобудівний завод".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!