"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" уже знає, що пропозиції Януковича відхилять?

Вівторок, 2 березня 2010, 11:40

ВАТ "Газпром" влаштовує підписаний у 2009 році контракт про постачання газу до України, але компанія готова вислухати конкретні пропозиції української сторони.

Про це заявив керівник "Газпрому" Олексій Міллер в ефірі радіостанції "Эхо Москвы".

"Треба спочатку вислухати конкретні пропозиції України, але договір, підписаний минулого року, абсолютно надійний, прозорий і нас цілком влаштовує", - сказав він.

Коментуючи пропозицію президента Віктора Януковича про необхідність перегляду рішення про будівництво газопроводу "Південний потік", Міллер сказав, що цю пропозицію буде відхилено.

Реклама:

"Проекти "Північний потік" і "Південний потік" змінено не буде", - заявив керівник "Газпрому".

Як повідомлялося, 24 листопада 2009 року "Газпром" і "Нафтогаз України" підписали доповнення до контракту купівлі-продажу природного газу від 19 січня 2009 року.

Відповідно до доповнень, річна контрактна кількість газу на 2010 рік встановлена в обсягу 33,75 млрд. кубометрів. Підписаними документами закріплена також відсутність штрафних санкцій за обсягами споживання газу НАК "Нафтогаз України" в 2009 році.

Також, згідно з контрактами, "Газпром" і "Нафтогаз" з 1 січня 2010 року переходять до ціноутворення на газ і формування транзитного тарифу відповідно до європейських стандартів.

12 січня Віктор Янукович заявив, що на посту президента домовлятиметься про перегляд газових угод з Росією з метою встановлення для України "справедливої" ціни на газ.

Як відомо, Янукович є прихильником створення консорціуму з управління ГТС України. На його думку реалізація цієї ідеї дозволить Києву знизити закупівельні ціни на імпортний газ, а Москві - відмовитися від будівництва морських газопроводів "Північний потік" і "Південний потік".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!