"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Польський холдинг підтверджує інтерес до Nemiroff

Вівторок, 2 березня 2010, 10:14

Польський алкогольний холдинг Central European Distribution Corporation (CEDC) готовий розглядати пропозицію про покупку великого українського виробника алкоголю Nemiroff.

Про це заявив президент і головний виконавчий директор CEDC Вільям Кері, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Однак, зазначив він, CEDC піде на угоду, якщо вона буде фінансово прийнятною.

"Ми дивимося на цю (угоду) як на справді цікаву для нас. Тут величезна синергія без значного перекриття споживчої бази. Але я хочу, щоб було зрозуміло - це не обов'язкова (угода) для нас", - підкреслив Кері.

Реклама:

Він зазначив, що для CEDC нині важливим завданням є зниження боргового навантаження, тому українська горілчана компанія може бути придбана, якщо тільки така угода буде мати фінансовий сенс.

Кері відзначив, що Nemiroff дійсно є одним із провідних брендів у регіоні, зокрема, входить до п'ятірки найкращих брендів Росії і є номером один в Україні із часткою на ринку відповідно 3% і 17-18%.

За його словами, формальний процес пошуку покупця вже стартував, й, імовірно, буде закінчений 2010 року. Допомогає українській компанії в ньому банк ING, додав глава CEDC.

Nemiroff Холдинг - один з найбільших виробників алкогольної продукції в Україні. До структури холдингу входять керуюча компанія Nemiroff, українська горілчана компанія Nemiroff, дочірнє підприємство (ДП) "Алко Інвест", торгові представництва Nemiroff у Росії та Польщі, а також Nemiroff International зы штаб-квартирою в Будапешті.

Компанія виробляє продукцію на двох лікеро-горілчаних заводах в Немирові Вінницької області. Розлив продукції в Росії здійснюється на потужностях ВАТ "Лікеро-горілчаний завод "Ярославський".

CEDC - один з провідних виробників і дистриб'юторів горілки в Польщі. Йому належать бренди Zubrowka, Bols, Soplica.

CEDC займається дистрибуцією більше 700 брендів, серед яких Remy Martin, Jagermaster, Metaxa, Corona, Foster's, Jim Beam, Guiness.

З серпня 1999 року акції компанії котируються на Nasdaq Global Select Market.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: