У Європі пояснили Януковичу, коли дадуть грошей

Вівторок, 2 березня 2010, 09:07

Глава Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу нагадав про необхідність реформ в українській економіці.

"Ми завжди заявляли, що замість обговорення можливих дат на даний час більш важливо зосередитися на реформах, які необхідно провести, щоб зробити Україну ближчою до Європи і де-факто інтегрувати її в нашу економічну систему", - сказав він, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Крім того, на зустрічі президента Віктора Януковича з Баррозу в понеділок в Брюсселі сторони домовилися, що, якщо Україна буде відповідати критеріям Міжнародного валютного фонду, то Єврокомісія "розблокує" фінансову допомогу Києву на суму більше 500 млн. євро.

Зі свого боку, Янукович заявив, що він буде просувати підписання угоди про вільну торгівлю з ЄС і має намір дотримуватися умов міжнародної угоди, яка була підписана в березні 2009 року з метою модернізувати газовий сектор.

Реклама:

У той же час європейський інтернет-портал "Єврообсервер" зазначає, що заяви Януковича дозволяють сказати, що він може укласти митний союз з Росією і запросити російський "Газпром" взяти на себе контроль над газопроводами, "топлячи торговельні та газові пакти ЄС".

Але в контрасті з колишнім президентом Віктором Ющенком, який вимагав від ЄС обіцянок про підписання Угоди про асоціацію практично на кожній зустрічі на високому рівні, Янукович, навпаки, обіцяє перебудувати відносини з Москвою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!