"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Бориспіль" завершив монтаж чартерного терміналу

П'ятниця, 19 березня 2010, 11:41

В аеропорту "Бориспіль" повністю завершено монтаж будівлі терміналу "F" з легких конструкцій, що швидко монтуються.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на прес-службу Міністерства транспорту і зв`язку.

Згідно з повідомленням, зараз облаштовуються внутрішні і зовнішні інженерні мережі, виконано всі пусконалагоджувальні роботи на трансформаторній підстанції і активно триває поставка необхідного обладнання.

Також у рамках підготовки до Євро-2012 тривають будівельні роботи на всіх пускових комплексах існуючого терміналу "В".

Реклама:

Щодо будівництва нового пасажирського терміналу "D", то в зонах південної і північної частини пасажирської галереї завершено роботи з облаштування палевих фундаментів, бетонування ростверків і фундаментної плити. Також розпочато встановлення опалубки для облаштування плити перекриття другого поверху.

Завершено бетонування стін і плити перекриття технологічного тунелю, триває бетонування колон і стін. Окрім того, на будівельному майданчику продовжують установлювати палі, фундамент і стіни технологічного тунелю. Вже облаштовано 2825 паль і 120 колон.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів своїм розпорядженням № 718 від 24 червня 2009 року затвердив проект і титул будови пасажирського терміналу "F" (тимчасового, так званого low-cost) на території державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" з термінами будівництва в 2009-2010 роках.

Проектом передбачено будівництво двоповерхової будівлі пасажирського терміналу "F" із пропускною спроможністю 700 пасажирів на годину.

Також передбачено будівництво стоянки на 298 машино-місць. Площа забудови - 10,4 тис. кв. м, загальна площа - 20,7 тис. кв. м.

Термінал "F" з конструкцій, що швидко монтуються, обслуговуватиме low-cost-компанії і чартерні рейси, таким чином знизивши навантаження на діючі термінали.

Введення в експлуатацію чартерного терміналу "F" планується у квітні 2010 року.

Як відомо, однією з головних вимог УЕФА до аеропорту "Бориспіль" у рамках його підготовки до Євро-2012 також є будівництво пасажирського терміналу "D" з великою пропускною спроможністю.

Контракт на будівництво терміналу "D" було підписано 26 вересня 2008 року. Генеральний підрядчик будівництва терміналу - турецька компанія "Догуш Інішаат" - обіцяє завершити його спорудження до 1 жовтня 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: