За українських хіміків вступилася Церква

П'ятниця, 19 березня 2010, 10:51

Московський патріархат звернувся до уряду Росії з клопотанням про надання українським хімічним підприємствам можливості прямо закуповувати газ у "Газпрому" та інших російських компаній.

Про це ідеться в листі глави синодального Відділу по взаєминах Церкви і суспільства протоієрея Всеволода Чапліна на адресу голови ради директорів "Газпрому" і першого віце-прем `єра Віктора Зубкова, повідомляє агентство "Интерфакс".

У посланні, зокрема, йдеться про те, що приводом для звернення став лист, який надійшов на ім'я патріарха Кирила від голови Союзу хіміків України Олексія Голубова з проханням сприяти наданню цієї можливості.

У зв'язку з цим отець Всеволод попросив Зубкова "звернути увагу" на позицію Голубова, "беручи до уваги суттєву допомогу, яку надають Українській православній церкви Московського патріархату підприємства хімічної промисловості України".

Реклама:

Як пояснив агентству священик, "досить часто надходять клопотання на ім'я святійшого патріарха про те, щоб органи влади різних країн взяли до уваги ті чи інші прохання, і такого роду клопотання направляються у Синодальний відділ зі взаємин Церкви і суспільства до відповідних органів влади, з тим щоб вони знали про потреби та побажання авторів звернень".

У свою чергу відповідальний секретар експертної ради "Економіка та етика" при патріарху Павло Шашкин заявив, що наразі багато хімічних підприємств України "простоюють, люди сидять без роботи через відсутність можливості безпосередньо співпрацювати з російськими підприємствами в плані переробки газу".

Як відомо, постачання газу хімпідприємствам України здійснює, в основному НАК "Нафтогаз України", яка купує газ у "Газпрому".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!