"Запоріжсталь" готують до продажу

П'ятниця, 19 березня 2010, 09:40

Найбільші акціонери меткомбінату "Запоріжсталь" - власники Midland Group Едуард Шифрін та Алекс Шнайдер - знову активізували дії, направлені на продаж своєї частки у меткомбінаті.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на джерела на ринку.

За інформацією галузевих аналітиків, нині спостерігається більш масова, ніж звичайно, скупка акцій "Запоріжсталі".

У Midland Group офіційно цю інформацію коментувати не стали. Однак джерело в компанії розповіли, що відразу кілька потенційних покупців почали процедуру due diligence "Запоріжсталі".

Реклама:

"Продається весь холдинг", - повідомив співрозмовник.

За його словами, процедура почалася недавно і триватиме не менше місяця.

Про due diligence знає і високопоставлений інвестбанкір, який побажав залишитися неназваним. На самому підприємстві від коментарів відмовилися.

Найбільшими власниками "Запоріжсталі" (96,6% акцій) вважаються дві бізнес-групи акціонерів - Едуард Шифрін-Алекс Шнайдер та Ігор Дворецький-Віталій Сацький.

Крім меткомбінату, вони володіють часткою в "Запоріжкоксу" (41%) і Запорізькому залізорудному комбінаті (29%), контролюють Запорізький вогнетривкий завод, Луганський трубний завод і "Трубосталь", кілька ломопереробних підприємств, збагачувальну фабрику "Шолоховська" у Росії та мережу металобаз в СНД і у світі.

Едуард Шифрін та Алекс Шнайдер давно намагаються вийти з металургійного бізнесу.

У 2007 році вони продали 100% акцій найбільшого в Росії виробника спецсталей - завод "Червоний Жовтень"; пізніше вели переговори про продаж "Запоріжсталі" своїм бізнес-партнерам Ігорю Дворецькому і Віталію Сацькому, але угода не відбулася.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!