"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росіяни нарікають на українських рейдерів

Четвер, 18 березня 2010, 18:18

"КЕС-Холдинг" надіслав листи депутатам Держдуми РФ і послу РФ в Україні Михайлу Зурабову з проханням розібратися в ситуації зі "спробою незаконного захоплення власності компанії в цій країні".

Про це йдеться у прес-релізі товариства Комплексні енергетичні системи, повідомляє агентство "Інтерфакс".

"Вперше за більш ніж 4 роки роботи на газовому ринку України КЕС-Холдинг і ГАЗЕКС зіткнулися з рейдерськиим захопленням своїх активів", - повідомляється у зверненні.

Компанія запевняє, що екс-гендиректор ТОВ "Газекс-Україна" Віталій Дем'янюк за підтримки невстановленої групи осіб спробував незаконно оволодіти пакетами газорозподільних організацій, які належать товариству "Газекс-Україна".

Реклама:

"З нашої точки зору, в діях зазначених осіб вбачається склад злочину, тому ми націлені на проведення фінансової ревізії і збір інших матеріалів для подання до правоохоронних органів України", - заявляє КЕС у своїх листах.

Звертаючись до депутатів Держдуми і посла, в КЕС сподіваються, що права російських приватних інвесторів в Україні не будуть порушувані.

"КЕС-Холдинг і ГАЗЕКС докладають усіх зусиль для відновлення контролю акціонерів і керівної компанії над підприємствами ТОВ "Газекс-Україна", - йдеться в повідомленні.

Вперше про спробу рейдерського захоплення власності КЕС в Україні заявив 12 березня.

"Газекс-Україна" володіє пакетами акцій у АТ "Харківміськгаз", "Харківгаз", "Криворіжгаз", "Дніпрогаз" та "Донецькміськгаз".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: