"Аеросвіт" відсудить чверть своїх акцій?

Четвер, 18 березня 2010, 16:45

Експерти вважають високою ймовірність того, що суд скасує купівлю компанією "Генавіа-Інвест" (Дніпропетровськ) 25% акцій авіакомпанії "Аеросвіт" (Київ) за позовом акціонера "Аеросвіту" компанії Gilward Investments B.V. (Нідерланди).

Про це повідомив керівний партнер компанії GR&BM Consulting Дмитро Атаманчук, інформує агентство "Інтерфакс-Україна".

"Оцінюю ймовірною перспективу позову компанії Gilward Investments щодо порушення її пріоритетних прав на придбання акцій "Аеросвіту" і скасування продажу акцій "Аеросвіту" на користь "Генавіа-Інвесту", - наголосив Атаманчук.

Він зазначив, що в жовтні 2004 року, коли відбувся продаж, "Генавіа-Інвест" на відміну від Gilward Investments не входив до складу акціонерів авіакомпанії.

Реклама:

"Оскільки "Аеросвіт" є ЗАТ, то відповідно до Господарського кодексу продавець (компанія "Аеротур") не мав права продавати акції авіакомпанії, не запропонувавши їх попередньо іншим акціонерам "Аеросвіту".

Gilward Investments у своєму позові стверджує, що такої пропозиції зроблено не було.

Як відомо, "Генавіа-Інвест" купив 25% акцій авіакомпанії в 2004 році в агентства повітряних сполучень і туризму "Аеротур" (Чернівці).

"Аеросвіт" є великим українських авіаперевізників і обслуговує понад 50 міжнародних повітряних ліній, включаючи 5 міжконтинентальних.

37,96% закритого акціонерного товариства "Аеросвіт" належать компанії Gilward Investments, 25% - компанії "Генавіа-Інвест" і 22,394% - державі в особі ФДМУ.

Фонд державного майна раніше повідомляв, що угода з придбання акцій авіакомпанії "Аеросвіт" ТОВ "Генавіа-Інвест" у компанії "Аеротур" пройшла легітимно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: