Google, Intel і Sony створюють інтернет-телевізор

Четвер, 18 березня 2010, 15:43

Американські корпорації Google та Intel розпочинають співпрацювати з японською Sony, аби спільно розвинути платформу Google TV, яка в майбутньому дозволить телеглядачам отримати доступ до інтернет-контенту за допомогою звичайного телевізора.

Про це пише газета The New York Times.

Компанії мають намір надати телеглядачам можливість вільного доступу в інтернет, у тому числі для відвідування сайтів соціальних мереж, мікроблоґів і сервісів фото- і відеозображень, наприклад Picasa і YouTube.

"Деякі сучасні телевізори і пристрої для підключення телевізора до інтернету чи кабельного мовлення вже дозволяють глядачам стати користувачами всесвітньої мережі", - нагадує видання.

Реклама:

Проте, як відзначають експерти, їх можливості часто обмежені відвідуванням всього декількох заздалегідь визначених сайтів.

Вирішити цю проблему в Google планують за допомогою створення нового покоління телевізійних приставок на базі операційної системи Android, що вже використовується в стільникових телефонах.

Повідомляється, що нова приставка буде створена з використанням чіпів Atom від Intel і зможе бути вбудованою безпосередньо в корпус телевізора, виробленого Sony.

Як очікується, телеприставка від Google обійдеться користувачам не менш ніж у 200 доларів.

За словами засновника і голови компанії Roku Ентоні Вуда, що виробляє і продає подібні приставки по 80 доларів, пристрій від Google пропонує дуже багато зайвих функцій, що і призводить до невиправдано високої вартості.

"Коли люди дивляться телевізор, вони хочуть бачити в ньому щось, призначене для телевізора, їм не потрібен інтернет-переглядач", - вважає Вуд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: