Колесніков прогнозує включення харківського метро до видатків на Євро-2012

Четвер, 18 березня 2010, 14:39

Віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков прогнозує включення фінансування будівництва метро в Харкові до програми підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це він заявив під час робочої поїздки до Харкова, повідомляє агентство "Українські новини".

Колесніков підкреслив, що державний бюджет - це гроші платників податків, українського народу, а Харків чимало зробив для України, щоб просити ці гроші.

"Він це заслужив", - сказав віце-прем'єр.

Реклама:

Він зазначив, що пріоритетними об'єктами фінансування при підготовці до ЧЕ-2012 є об'єкти, без яких чемпіонат може не відбутися.

Насамперед, це стадіони й аеропорти, а також дороги.

Він також зазначив, що необхідно терміново взятися за реконструкцію окружної дороги Харкова, щоб уникнути транспортного колапсу.

"Зараз окружна дорога навколо Харкова може з успіхом використовуватися як полігон для танків заводу ім. Малишева", - сказав Колесніков.

Крім того, він заявив про необхідність реконструкції дороги від Харкова до російського кордону, бо вона є обличчям держави.

Колесніков зазначив, що ці питання будуть обговорені на найближчому засіданні Кабінету міністрів.

Як повідомлялося, у середу депутат від фракції БЮТ, уповноважений депутатського об`єднання "За Харківщину!" Олександр Фельдман звернувся до прем`єр-міністра Миколи Азарова з проханням врахувати фінансово-економічні потреби Харкова при формуванні державного бюджету на 2010 рік.

За його словами, відповідно до державної програми будівництва і розвитку мережі метрополітенів на 2006-2010 роки потреби "Харківського метрополітену" в 2010 році становлять 62,55 млн. гривень, при наявній заборгованості за попередні періоди в 89,7 млн. гривень, і на сьогодні питання про виділення зазначених коштів Харкову не вирішене.

2010 року Харків має намір ввести в експлуатацію споруджувану станцію метро "Олексіївська". Станцію "Проспект Перемоги" на Олексіївській лінії влада Харкова має намір увести в експлуатацію наприкінці 2011 - на початку 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: