Тігіпко сподівається, що МВФ не кине Україну

Четвер, 18 березня 2010, 12:47

Україна розраховує на продовження співробітництва з Міжнародним валютним фондом (МВФ) після завершення програми stand-by.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко під час інвестиційної конференції у Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми маємо програму з МВФ, що відповідала на стабілізацію ситуації, на кризову ситуацію. Необхідно думати про наступну програму, про наступний крок, про крок прискореного розвитку. Наша програма восени закінчиться, а я вважаю, що восени ми не повинні закінчити відносини з МВФ", - сказав Тігіпко.

У той же час, за його словами, переговори з експертами місії МВФ, що прибудуть в Україну наступного тижня, як очікується, будуть непрості.

Реклама:

"Україна втратила довіру. Багато говорили, мало робили. Постараємося змінити ситуацію", - запевнив віце-прем'єр.

Він також відзначив, що вимоги МВФ до України обґрунтовані економічною ситуацією в країні.

"Я добре розумію логіку МВФ. Я вважаю, що вона досить вірна. Ті вимоги, які вони висувають, прагматичні, і вони потрібні не тільки їм, як кредиторові, вони потрібні нам, це наші проблеми", - відзначив Тігіпко.

Як повідомлялося, восени 2008 року МВФ ухвалив рішення про виділення Україні кредиту на суму близько 17 млрд. доларів у рамках програми stand-by, з якої трьома траншами країна одержала майже 11 млрд. доларів.

Виділення четвертого траншу в розмірі 3,8 млрд. доларів було заплановано на листопад 2009 року за підсумками третього перегляду програми.

Місія Фонду завершила роботу в Києві наприкінці жовтня, однак не зробила позитивної заяви про завершення перегляду.

МВФ неодноразово привселюдно відзначав, що очікує формування консолідованої позиції української влади в питанні реалізації антикризових дій і прийняття держбюджету на 2010 рік.

Раніше перший заступник голови адміністрації президента Ірина Акімова повідомила, що прибуття в Україну основної місії МВФ очікується наприкінці березня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: