МВФ закликає до міжнародного співробітництва

Четвер, 18 березня 2010, 11:28

Провідні світові економіки повинні посилити співпрацю для подолання дисбалансів, поліпшити фінансове регулювання та прискорити відновлення.

Про це заявив голова Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан, виступаючи в Європейському парламенті, повідомляє агентство Reuters.

Також вын заявив, що зростання курсу китайського юаня могло б допомогти подолати дисбаланси у світовій економіці, однак цього ж можна добитися і стимулюванням внутрішнього споживання.

"Працюючи разом, ми можемо закласти фундамент для більш сильного і стабільного економічного зростання", - сказав Стросс-Кан.

Реклама:

Також він сказав, що відновлення економіки після кризи проходить набагато краще, ніж очікувалося, незважаючи на те, що багато країн, як, наприклад, деякі держави єврозони, відстають від інших.

"Відновлення є багатошвидкісні ... Найбільш розвинені економіки все ще користуються держпідтримкою, і приватний попит все ще залишається дуже слабким", - сказав він, додавши, що багатьом країнам ще рано згортати програми антикризової підтримки.

Проте представник Європейського Центробанку Маріо Драги, який також виступив в Європарламенті, вважає, що зараз - саме час почати відмовлятися від заходів забезпечення ринків додатковою ліквідністю.

Драги також відзначив, що багато банків уже впоралися з проблемами залучення фінансування.

"Ми створили в Європі і в усьому світі безпрецедентний обсяг ліквідності в останні рік-півтора", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!