"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ремонт сміттєспалювального заводу коштуватиме Києву 215 мільйонів

Середа, 17 березня 2010, 16:10

Вартість реконструкції київського сміттєспалювального заводу "Енергія", що знаходиться в управлінні ВАТ "Київенерго", оцінюється в 215 млн. грн.

Про це повідомили в енергокомпанії, інформує агентство "Інтерфакс-Україна".

При цьому повідомляється, що будівництво нового сміттєспалювального заводу, проекти якого київська влада розглядала як альтернативу "Енергії", буде коштувати 300-400 млн. євро.

Проект реконструкції "Енергії" розрахований на два роки, повідомляє прес-служба.

"У результаті підприємство збільшить відпуск теплової енергії, що виробляється під час спалювання сміття, у кілька десятків разів - з 6 тис. Гкал на рік (у 2009-му) до 227 тис. Гкал на рік", - відзначено в прес-релізі.

Крім того, в ході реконструкції заводу планується впровадити хімічне очищення димових газів, які виробляються на котлоагрегатах, йдеться в повідомленні.

Реклама:

"Обсяги викидів шкідливих речовин в атмосферу будуть знижені майже вдвічі: з 900 тонн у 2009 році до 500 тонн", - повідомляє прес-служба.

Планується, що викиди пилу зменшаться вп'ятеро, хлористих, сірчаних та азотних речовин - принаймні втричі.

За повідомленням, вартість запровадження такого проекту хімічного очищення газів, - близько 100 млн. грн.

"Проектом передбачається максимальне використання енергії заводу для надання тепла і гарячої води споживачам. В даний час завод постачає теплову енергію декільком будинкам, левова частка тепла, на жаль, йде на обігрів повітря", - сказав директор заводу Сергій Крикун.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: