"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

БЮТ і частина НУНСу створили опозиційний уряд

Середа, 17 березня 2010, 13:45

Фракція Блоку Юлії Тимошенко і частина фракції Блоку "Наша Україна - Народна самооборона", представлена партіями "Народний рух України", "Народна самооборона", Європейська партія, Християнсько-демократичний союз і Партією захисників Вітчизни, у Верховній раді створили опозиційний уряд.

Про це на брифінгу заявила голова координаційної ради опозиції, лідер БЮТ Юлія Тимошенко, повідомляє агентство "Українські новини".

Прем'єр-міністром опозиційного уряду обраний депутат Ради від БЮТ Сергій Соболєв.

"8 парламентських опозиційних партій затвердили склад уряду, у якому значно зменшено кількість міністерств. Загалом в опозиційному уряді буде 16 міністерств", - сказала Тимошенко.

Реклама:

За її словами, ключовим міністерством буде Міністерство економіки й інфраструктури.

Соболєв у коментарі журналістам зазначив, що персональний склад опозиційного уряду остаточно не затверджено.

"Ми хотіли б, щоб нам дали можливість завершити консультації, які ми проводимо в рамках об'єднаної опозиції, тому що потім це буде некоректно. Ми запропонували кілька ключових посад тим, хто не увійшов до опозиції, і я думаю, що протягом тижня все вирішиться", - сказав він.

Тимошенко у свою чергу підкреслила, що членами опозиційного уряду будуть тільки депутати Ради.

Як відомо, 16 березня 8 партій - "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", "Реформи й порядок", Українська соціал-демократична партія, "Народний рух України", "Народна самооборона", Європейська партія, Християнсько-демократичний союз і Партія захисників Вітчизни - створили опозиційне об'єднання в Раді.

Відповідно до регламенту Ради, парламентська опозиція після затвердження Радою персонального складу Кабінету міністрів може створити опозиційний уряд із числа народних депутатів - членів парламентської опозиції.

Опозиційний уряд за свій запит має право на одержання від Кабміну інформації й копій прийнятих ним актів; здійснює моніторинг діяльності Кабміну, інших органів виконавчої влади, їхніх посадових осіб; здійснює контроль за розробкою й виконанням державного бюджету України в рамках парламентського контролю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!