"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Казахстан не хоче розширення Митного союзу

Середа, 17 березня 2010, 12:15

Керівництво Казахстану вважає недоцільним розширення на нинішньому етапі формату Митного союзу Білорусії, Росії та Казахстану за рахунок входження в нього інших держав СНД.

Про це у середу в Мінську заявив посол Казахстану в Білорусі Анатолій Смірнов, повідомляє агентство "Интерфакс".

"На цьому етапі з розширенням Митного союзу не потрібно поспішати. Держави-учасники повинні придивитися один до одного, вирішити усі поточні проблеми формування Митного союзу і в перспективі - Єдиного економічного простору", - зазначив він.

Смірнов вважає, що у майбутньому можливе входження до Митного союзу України та інших країн СНД.

Реклама:

Посол додав, що керівництво Казахстану вважає правильним надання держпідтримки суб'єктам національних економік на першому етапі існування Митного союзу.

Він нагадав, що до 2012 року держави-учасниці Митного союзу повинні сформувати Єдиний митний простір, і підкреслив, що перевагою цієї структури стане не тільки вільне переміщення товарів, але також і капіталів, інвестицій та робочої сили.

Зі свого боку представник Міжпарламентської асамблеї СНД у Виконкомі Співдружності Юрій Андрєєв повідомив журналістам, що в країнах СНД відзначається високий інтерес до створюваного Митного союзу.

"Офіційних заяв про бажання вступити в цю структуру не надходило, але інтерес високий. І, я думаю, що все попереду", - сказав він.

Як повідомлялося, на початку березня під час зустрічі з українським президентом Віктором Януковичем у Москві російський прем'єр Володимир Путін запропонував Україні вступити до митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном.https://www.epravda.com.ua/news/4b912147ed768/

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: