"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рішення регуляторів обвалили долар і єну

Середа, 17 березня 2010, 09:58

Курси долара та єни знижуються вранці в середу після оголошення підсумків засідань Федеральної резервної системи (ФРС) США і Банку Японії, які призвели до підйому на азіатських фондових ринках.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Долар також дешевшає в очікуванні даних про зниження цін виробників у США вперше за п'ять місяців. Передбачається, що ціни виробників у США впали в січні на 0,2%.

Євро коштував 1,3782 долара на 9:17 у середу проти 1,3766 долара на кінець попередньої сесії.

Реклама:

Курс єдиної європейської валюти до єни підвищився до цього часу до 124,86 єни проти 124,31 єни на кінець сесії у вівторок.

Долар подорожчав що до японської нацвалюти до 90,59 єни проти 90,31 єни днем раніше.

"Провідні центральні банки продемонстрували свою прихильність збереженню програм стимулювання. Долар, імовірно, буде торгуватися з ослабленням щодо основних валют, а також валют країн, що розвиваються", - зазначив голова підрозділу валютної стратегії Credit Agricole CIB у Гонконгу Мітул Котеха.

ФРС у вівторок залишила ключову процентну ставку без зміни (у діапазоні від нуля до 0,25% річних) і пообіцяла утримувати вартість кредитування у нульового рівня протягом тривалого часу.

Банк Японії в середу подвоїв програму кредитування банків до 20 трлн. єн (222 млрд. доларів) і зберіг процентну ставку на рівні 0,1% річних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: