Кіно звільнили від ПДВ

Вівторок, 16 березня 2010, 18:22

Президент Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до закону України "Про кінематографію" та інших законів України щодо підтримки виробництва національних фільмів".

Про це йдеться на сайті президента. 

Як повідомляється, закон спрямований на підтримку українськлого кінематографу.

Відповідно до прийнятого 17 лютого 2010 року закону, виробники національних фільмів до 1 січня 2016 року звільнені від орендної плати за землю та сплати податку на додану вартість.

Реклама:

"Проте національним фільмом відтепер буде вважатися тільки той, основна версія мовної частини звукового ряду якого створена українською мовою", - йдеться в повідомленні.

За законом, до 1 січня 2016 року від сплати ПДВ звільняються "послуги з показу національних фільмів та іноземних, дубльованих державною мовою".

Законом виведено в окрему захищену статтю державного та місцевого бюджетів фінансування кінематографії, створено спецрахунок фінансової підтримки національної кінематографії, який буде джерелом спеціального фонду держбюджету.

Закон покладає на Державний кінофотофоноархів обов'язок зберігати фільмокопії усіх документальних, періодичних та історичних відеоматеріалів, створених як за рахунок держбюджету, так і за кошти юридичних і фізичних осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: