S&P підвищило рейтинг Кредобанку

Вівторок, 16 березня 2010, 18:07

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's змінило прогноз рейтингів Кредобанку з "негативного" на "стабільний".

Про це йдеться у повідомленні S&P, передає агентство УНІАН.

Разом з тим довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги контрагента підтверджені на рівні ССС+/С. Рейтинг банку за національною шкалою підвищений з uaВ до uaВВ-.

"Перегляд прогнозу рейтингу Кредобанку відображає поліпшення перспектив економіки України після недавнього формування нової правлячої коаліції і Кабінету міністрів", - заявила кредитний аналітик Standard & Poor's Марія Малюклва.

Реклама:

Ми також враховуємо майбутнє підвищення капіталізації цього банку на 46 млн. дол., що в умовах якості активів, що погіршується, забезпечить додаткову "подушку безпеки".

У повідомленні вказано, що рейтинги Кредобанку як і раніше відображають невисоку якість активів і слабкі показники прибутковості, а також підвищений рівень ризиків  і волатильність операційного середовища в Україні.

Як відомо, львівське ВАТ Кредобанк створене 1990 року і сьогодні входить до групи крупних банків за класифікацією Нацбанку.

1 січня 2010 року активи банку склали 5,475 млрд. грн., кредити і заборгованість клієнтів - 4,841 млрд. грн., зобов'язання - 4,884 млрд. грн., статутний капітал - 1,551 млрд. грн., власний капітал - 591,208 млн. грн.

ВАТ "Кредобанк" в 2009 році отримав збиток у розмірі 528 млн. грн.

99,4948% акцій Кредобанку володіє польський акціонерний банк "Загальна ощадна каса" PKO BP SA.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: