Пинзенику сподобалося скасування "унікального українського винаходу"

Вівторок, 16 березня 2010, 13:22

Екс-міністр фінансів, голова Українського фонду підтримки реформ Віктор Пинзеник позитивно оцінює рішення Кабінету міністрів щодо скасування державних гарантій на залучення кредитів "Украгролізінгом" і Державною інноваційною фінансово-кредитною установою.

Про це він заявив у коментарі агентству "УНІАН".

"Скасування рішень попереднього уряду щодо надання держгарантій на залучення кредитів - крок у правильному напрямі", - відзначив екс-міністр.

За його словами, державні гарантії - це унікальний український "винахід", коли кредити беруть одні, а розплачуються за ними інші.

Реклама:

Він наголосив, що донині бюджет, а по суті - громадяни України погашають кредити, одержані кимсь ще у 90-х роках.

Пинзеник стверджує, що з 2000 року таку практику було припинено, а потім відновлено у бюджеті 2009 року. І таких гарантій, за його даними, минулого року було надано на 18,5 млрд. гривень.

Як повідомлялося 10 березня 2010 року, Кабінет міністрів своєю постановою скасував низку постанов уряду щодо залучення "Украгролізінгом" іноземних кредитів під державні гарантії, а також постанову про надання держгарантій Державній інноваційній фінансово-кредитній установі під залучення кредитів для інвестиційних проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: