Львів відстає від графіка з будівництвом стадіону для Євро-2012

Вівторок, 16 березня 2010, 12:42

Відставання від графіка будівництва стадіону у Львові становить 60 днів.

Про це заявив віце-прем'єр з питань підготовки України до проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року Борис Колесніков, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"60 днів - серйозне відставання, замість липня виходить, що перший матч буде у вересні 2011 року. Але будемо намагатися наздогнати ці терміни", - сказав він після огляду будівельного майданчика стадіону у вівторок.

За його словами, для того, щоб виправити ситуацію, потрібно різко збільшити кількість робітників на будівельному майданчику.

Реклама:

Також Колесников повідомив, що незабаром на майданчику буде працювати за 500 робітників у дві зміни.

Віце-прем'єр відзначив, що у генпідрядника - компанії "Азовінтекс" є проблеми з проектно-кошторисною документацією і генпідрядник обіцяв до 30 березня їх виправити.

"Якщо генпідрядник ці проблеми не усуне, значить, буде інший генпідрядник, але стадіон буде збудований", - сказав Колесніков, додавши, що Мінфін готовий профінансувати роботи на будівництві стадіону у Львові.

За його словами, замовник - Львівська міськрада - повинен вибрати ще з держбюджету 11 млн. гривень.

Крім того, Мінфін готовий переводити на будівництво щомісяця по 40-45 млн. гривень.

Віце-прем'єр відзначив, що на допомогу місцевій владі у Львові працюватиме спеціальний представник Кабміну, спеціаліст, який брав участь в будівництві стадіону "Альянс арена" в Мюнхені.

Також Колесников повідомив, що для контролю за ситуацією кожні два тижні у Львові проходитимуть робочі наради щодо темпів будівництва стадіону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: