"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тігіпко контролюватиме п'ять банків

Вівторок, 16 березня 2010, 09:53

Новим головою Експертно-аналітичної ради (ЕАР) з питань участі держави в капіталізації банків при Кабміні стане віце-прем'єр Сергій Тігіпко.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на джерело в новому уряді.

Такого кадрового призначення не виключають і в Партії регіонів.

"Ця рада у зв'язку з вибуттям голови (раніше його очолювала Юлія Тимошенко) буде змінена. Цілком можливо, що її очолить Тігіпко, але відповідного рішення Кабміну поки немає", - говорить член ради НБУ Василь Горбаль.

Реклама:

За інформацією видання, таке рішення може з'явитися вже цього тижня.

Як відомо, відповідно до законодавства, ЕАР - це консультативно-дорадчий орган, а його основна функція - надавати рекомендації уряду з питань участі в рекапіталізації банків.

Але фактично саме ЕАР на чолі з Тігіпко буде займатися стратегічним управлінням трьох націоналізованих банків, а він сам як віце-прем'єр з економічних питань візьме під контроль два держбанки.

"Йому (Тігіпку) буде доручено курирувати не тільки три рекапіталізовані банки - Укргазбанк, банк "Київ" і Родовід Банк, а й дві державні - Ощадбанк та Укрексімбанк", - стверджує джерело в Кабміні.

За даними НБУ на початок року, сукупні активи цих п'яти фінустанов становили близько 150 млрд. грн., а це близько 17% активів всієї банківської системи України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!