"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ставицький повернувся в "Надра України"

Вівторок, 16 березня 2010, 09:29

12 березня окружний адміністративний суд Києва відновив Едуарда Ставицького на посаді голови правління НАК "Надра України".

Про це  пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на пресс-службу НАК.

Він обіймав цю посаду в 2007 році за прем'єрства Віктора Януковича, нагадує видання.

У 2008 році, коли прем'єр-міністром знову стала Юлія Тимошенко, його звільнили.

Реклама:

Формальною підставою для цього стала перевірка "Надра України" Головним контрольно-ревізійним управлінням, яка виявила, що за Едуарда Ставицького були відчужені адміністративні будівлі в центрі Києва загальною площею 3,14 тис. кв. м, а також 136,6 га комплексу відпочинку в Пущі-Водиці під Києвом з резиденцією "Межигір'я".

Своє звільнення Ставицький заперечив, домігшись спочатку в Солом'янському районному суді, а пізніше в Апеляційному адміністративному суді Києва поновлення на посаді.

У результаті в серпні 2008 року у супроводі представників Державної виконавчої служби та кількох співробітників приватної охоронної фірми він зайняв робочий кабінет голови правління "Надра України".

Але того ж дня Кабінет міністрів провів екстрене засідання, на якому спочатку виконав рішення суду, відновивши Едуарда Ставицького на посаді, а наступним своїм розпорядженням повторно його звільнив.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: