"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Києву не вистачає грошей на розв'язки?

Понеділок, 15 березня 2010, 21:01

Київська міська державна адміністрація відклала реконструкцію транспортної розв'язки на Ленінградській площі до 2012 року.

Про це сказав генеральний директор комунальної корпорації "Київавтодор" Георгій Глинський, повідомляє агентство "Українські Новини".

"Ухвалене рішення, "Київавтодор" навіть ініціював його, щоб не починати будівництво розв'язки на Ленінградській площі до 2012 року", - сказав Глінський.

Він пояснив, що почавши зараз реконструкцію площі, корпорація не зможе завершити її до початку першості Європи з футболу в 2012 році.

Реклама:

Саме з метою не перетворювати Ленінградську площу в довгобуд, як це відбулося з будівництвом розв'язки на Московській площі, зазначив Глінський, адміністрація й вирішила не починати активну реконструкцію.

Крім того, гендиректор "Київавтодору" повідомив, що підготовчі роботи до реконструкції Ленінградської площі були завершені, однак у зв'язку з ухваленим рішенням подальші роботи починатися не будуть.

Як відомо, у листопаді 2009 року Глінський виступив за згортання реконструкції транспортної розв'язки на Ленінградській площі для активізації робіт з реконструкції розв'язки на площі Московській. Посилався тоді на те, що вартість реконструкції Ленінградської площі дуже висока.

Реконструкція розв'язки на площі Ленінградській розпочата 2008 року. Початком цього стало проведення підготовчих робіт, зокрема перекладання водопроводу.

Київміськадміністрація оцінює реконструкцію Ленінградської площі в понад півмільярда гривень. У рамках цього планується побудувати автошляхи з естакадами завдовжки 1,2 км і тунель завдовжки 300 метрів.

Завершити реконструкцію Ленінградської площі планувалося в першій половині 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: