"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тігіпко: кредити МВФ є найкращими для фінансування бюджетного дефіциту

Понеділок, 15 березня 2010, 11:55

Оптимальним джерелом фінансування дефіциту державного бюджету в 2010 році, який складе не менше 35 млрд. гривень, є кредити Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Таку думку висловив віце-прем'єр Сергій Тігіпко в інтерв'ю тижневику "Контракти".

"Дефіцит бюджету - мінімум 35 млрд. гривень. І для покриття цього дефіциту нам потрібні зовнішні позики. Реальні запозичення за адекватною процентною ставкою може надати тільки МВФ", - сказав Тігіпко.

"Якщо ми продовжимо співпрацю з фондом, то повинні відразу домовитися, що кредит у розмірі 6 млрд. доларів буде направлений на покриття дефіциту бюджету", - додав він.

Реклама:

Після цього, за словами віце-прем'єра, доцільно швидко реформувати податкове законодавство, щоб ввести жорстке адміністрування збору податків та упередити ухилення від оподаткування.

"Коли у нас буде справедливе податкове законодавство, бізнес зможе працювати чесно, а казна отримає необхідні надходження. Треба серйозно подумати і про податкову амністію", - підкреслив він.

Як повідомлялося, МВФ восени 2008 року прийняв рішення про виділення Україні кредиту на суму близько 17 млрд. доларів у рамках програми stand-by, з якої трьома траншами країна отримала майже 11 млрд. доларів.

Виділення четвертого траншу в розмірі 3,8 млрд. доларів було заплановано на листопад 2009 року, але місія Фонду не зробила відповідної позитивної заяви.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!