Уряд посилює детінізацію зарплат

Неділя, 14 березня 2010, 12:48

Кабінет міністрів хоче контролювати діяльність суб'єктів господарювання, які мають значні валові доходи, але офіційно виплачують заробітну плату не більшу від розміру мінімальної.

Відповідне розпорядження уряду розміщене на сайті Верховної ради, повідомляє агентсто "Інтерфакс-Україна".

Уряд зобов'язав відповідні міністерства і відомства щоквартально збирати й аналізувати інформацію про фактичні витрати на оплату праці, з яких сплачуються внески і збори до пенсійного та інших фондів.

Даним розпорядженням також передбачені щомісячні моніторинги розмірів заробітної плати, заявлених в оголошеннях про прийняття на роботу, і фактичних.

Реклама:

Згідно з документом, передбачене "створення регіональних, районних і міських робочих груп із питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення".

У той же час уряд має намір вивчити питання щодо недопущення взяття органами державної податкової служби на облік рахунків платників податків, місцезнаходження яких не встановлено.

Як повідомляється в документі, уряд також має намір проводити серед населення роз'яснювальну роботу, зокрема шляхом розміщення соціальної реклами, щодо економічних, соціальних і етичних переваг отримання легальних доходів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: