МВФ готовий підтримати зусилля України, спрямовані на зростання економіки

Субота, 13 березня 2010, 13:26

Міжнародний валютний фонд (МВФ) готовий підтримати зусилля України, спрямовані на зростання економіки.

Про це заявив голова представництва МВФ в Україні Макс Альєр за підсумками зустрічі з віце-прем'єром Сергієм Тігіпком у п'ятницю, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу МВФ.

"У нас відбулася плідна дискусія щодо пріоритетів економічної політики уряду на 2010 рік, у тому числі мається на увазі і відновлення співпраці з МВФ. Я зазначив, що Фонд готовий підтримати Україну в її зусиллях, спрямованих на те, щоб повернути економіку на шлях стабільного зростання, а також запевнив, що передам до центрального офісу МВФ у Вашингтоні прохання відправити місію в Україну і проконсультуюся щодо подальших кроків", - сказав він.

Відповідно до прес-релізу, в рамках підготовчої роботи наступного тижня Київ відвідає група експертів МВФ, які спільно з фахівцями представництва Фонду проведуть технічні наради з питань бюджету.

Реклама:

Як повідомлялося, МВФ восени 2008 року прийняв рішення про виділення Україні кредиту на суму близько 17 млрд. доларів у рамках програми stand-by, з якої трьома траншами країна отримала майже 11 млрд. доларів.

Виділення четвертого траншу в розмірі 3,8 млрд. доларів було заплановано на листопад 2009 року за підсумками третього перегляду програми.

Місія Фонду завершила роботу в Києві наприкінці жовтня, однак не зробила позитивної заяви про завершення перегляду. МВФ неодноразово публічно наголошував, що чекає формування консолідованої позиції української влади в питанні реалізації антикризових дій та прийняття держбюджету на 2010 рік.

Глава Фонду Домінік Стросс-Кан в січні 2010 року висловив упевненість, що співпраця МВФ з Україною в рамках програми stand-by відновиться після завершення президентських виборів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!