Азаров не відрікається від підвищення соцстандартів

П'ятниця, 12 березня 2010, 20:34

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Міністерству фінансів врахувати поетапне підвищення соціальних стандартів при розробці проекту державного бюджету на 2010 рік.

Про це йдеться в повідомленні управління у зв'язках зі ЗМІ секретаріату Кабінету міністрів, повідомляє агентство "Українські новини".

"Микола Азаров доручив у проекті бюджету передбачити поетапне підвищення соціальних стандартів - на виконання програми Президента України з боротьби з бідністю", - сказано в ньому.

Крім цього, прем'єр доручив Мінфіну врахувати в проекті цього документа введення з липня 2010 року податкових канікул для малого бізнесу і фінансове оздоровлення державних монополій.

Реклама:

При цьому він підкреслив, що першочерговим завданням уряду є розробка до 11 квітня 2010 року збалансованого і реалістичного бюджету, що є, на його думку, вирішальним інструментом виведення країни з кризи.

Як повідомлялося, 11 березня 2010 року Азаров доручив міністрові фінансів Федору Ярошенку почати розробку проекту держбюджету-2010 і до 11 квітня 2010 року подати цей проект на затвердження у Верховну раду.

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко прогнозує, що Янукович і фракція Партії регіонів у раді спробують відмовитися від підвищення соцстандартів.

9 лютого 2010 року рада прийняла в першому читанні законопроект про надання соціальної допомоги малозабезпеченим родинам на рівні прожиткового мінімуму, однак після цього депутати відмовилися приймати його в цілому й відправили на повторне читання.

При цьому за прийняття документа в цілому не голосували регіонали, повідомляє агентство.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!