Укрексімбанк візьме "імпортні" кредити

П'ятниця, 12 березня 2010, 12:54

Державний Укрексімбанк на початку 2010 року підписав базову угоду з консорціумом німецьких банків AKA Ausfuhrkredit-Gesellschaft mb.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Укрексімбанку.

Згідно з повідомленням, ця угода дозволяє залучати довгострокові кредитні ресурси для фінансування проектів, які передбачають поставку до України виробничого обладнання, техніки, технологій, товарів і послуг як німецького походження, так і виробництва інших країн-членів Європейського Союзу під покриття відомих експортних кредитних агентств світу.

"Такі експортні кредити в сьогоднішніх умовах є реальним джерелом забезпечення потреб національної економіки у фінансових ресурсах інвестиційної спрямованості для структурної перебудови, модернізації, переоснащення підприємств і розвитку національного виробництва, впровадження передових технологій тощо", - наголошують у прес-службі Укрексімбанку.

Реклама:

AKA Ausfuhrkredit-Gesellschaft mb - публічне ТОВ, засноване 1952 року у Франкфурт-на-Майні.

На сьогодні воно є консорціумом 20 провідних німецьких банків, в тому числі Deutsche Bank, Commerzbank, HVB, LBBW і DZ Bank.

Метою консорціуму є підтримка німецьких та інших європейських експортерів шляхом надання коротко-, середньо- і довгострокового фінансування під покриття експортних кредитних агентств.

ПАО "Укрексімбанк" засноване у 1992 році і є універсальною кредитно-фінансовою установою із 100% державним капіталом. Входить до групи найбільших банків за рейтингом НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: