Бюджетні надходження шахтарських міст скоротяться

П'ятниця, 12 березня 2010, 09:10

Бюджетні надходження шахтарських міст за підсумками 2010 року скоротяться у зв`язку з дією нової норми закону про престижність шахтарської праці.

Таку думку висловив голова правління Центру громадської експертизи Любомир Чорній, повідомляє агентство "УНІАН".

Згідно з новою нормою закону, з 1 січня 2010 року на 5% знижується ставка прибуткового податку з шахтарів, які зайняті на підземних роботах повний робочий день.

Як повідомила заступник міської голови м. Кіровське Донецької області Світлана Якименко, дія цієї норми закону про престижність шахтарської праці призвела до втрат місцевого бюджету в лютому 2010 року на рівні 795 тис. гривень.

Реклама:

"У той же час керівництво нашого міста повинне забезпечити перерахування до Державного бюджету перевищення доходів над видатками міськбюджету в обсязі нормативу, який діяв у 2009 року. Для м. Кіровське це 749,2 тис. гривень щомісячно... Тому наше місто увійшло в березень 2010 року з кредиторською заборгованістю за енергоносії і заробітну плату більш як 2 млн. гривень", - сказала Якименко.

За її словами, за підсумками 2010 року ця сума становитиме близько 9 млн. гривень, або 27% бюджетних доходів міста.

Як зазначила керівник економічних проектів Центру громадської експертизи Ольга Романюк, на сьогодні є необхідність передати місцевій владі більше зобов`язань з адміністрування обов`язкових платежів, які б залишалися у місцевих бюджетах.

Як повідомлялося, 25 червня 2009 року Верховна рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів щодо престижності шахтарської праці". 20 липня президент підписав закон.

Згідно з цим законом, парламент вніс зміни до закону "Про податок з доходів фізичних осіб" щодо зменшення ставки податку на дохід шахтарів у вигляді зарплати. Цим законом з 1 січня 2010 року передбачено зменшити ставку податку на дохід у вигляді заробітної плати до 10%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: