"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко знайшла винного у провалі "Українського прориву"

Четвер, 11 березня 2010, 13:06

Екс-прем'єр-міністр, лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що уряд не зміг в повній мірі виконати програму "Український прорив" через запровадження конституційної реформи і протидію екс-президента Віктора Ющенка.

Про це вона заявила на прес-конференції у четвер. повідомляє агентство "УНІАН".

"Конституційна реформа вщент зруйнувала вертикаль виконавчої влади, і в кризу країна опинилася некерованою з точки зору розбалансованості, руйнації виконавчої вертикалі", - сказала Тимошенко.

Водночас, на її думку, якби демократична команда була об'єднаною, проблеми, створені через конституційну реформу, можна було б подолати.

Реклама:

"Головна причина, яка політично завадила фундаментальному формуванню країни - це якраз позиція президента Віктора Ющенка, який з перших днів усвідомив і відчув мене не як партнера, не як людину, яка може спільно будувати стратегію розвитку держави, а він сприймав мене як головного конкурента на наступних президентських виборах", - пояснила вона.

Лідер БЮТ переконана, що Ющенко саме через це створював перешкоди для ефективної діяльності уряду.

Зокрема, уточнила вона, ідеться про виведення зі складу демократичної коаліції депутатів фракції НУ-НС, яка була пропрезидентською фракцією.

Крім того, за словами Тимошенко, Національний банк України також працював проти уряду, "підриваючи кожен його крок".

"Все це було заради ефемерної перемоги на президентських виборах, і це не дало можливості об'єднати демократичну команду", - вважає вона.

Тимошенко підкреслила, що новий склад Кабінету міністрів починає свою роботу за відсутності будь-яких заборгованостей з соціальних виплат.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: