Азаров визначив головні завдання для свого уряду

Четвер, 11 березня 2010, 11:50

Новий уряд має вирішити багато проблемних питань, залишених у спадок урядом Юлії Тимошенко.

Про це з трибуни Верховної ради заявив депутат від Партії регіонів Микола Азаров, кандидатуру якого президент Віктор Янукович запропонував на посаду прем'єр-міністра.

"Завдання - ліквідація бідності. Прийняття бюджету розблокує вирішення багатьох інших питань, зокрема, підготовка до Євро-2012, до фінансового забезпечення регіонів. Адже не треба забувати, що третина місцевих бюджетів - дотаційні більш як на 90%", - зазначив він.

Азаров обіцяє, що новий уряд зможе "ліквідувати фінансові проблеми, накопичені попереднім урядом у фінансовій сфері, освіті, охороні здоров'я, культурі".

Реклама:

Також він звернув увагу на питання щодо наповнення бюджету.

"Тут відповідь надзвичайно проста - це підйом економіки. Дефіцит бюджету повинен бути мінімальний. Кожна вільна гривня повинна вкладатися у розвиток. Порядок державних фінансів буде жорсткий", - наголосив кандидат у прем'єри.

За словами Азарова, основні напрямки державної підтримки реального сектора включають:

- зниження податкового тиску,

- податкове стимулювання модернізації, використання нових технологій у виробництві, 

- створення нових робочих місць,

- зниження регуляторних бар'єрів у сфері ліцензування, дозвільній системі і технічній регуляції,

- бюджетну підтримку галузевих програм,

- відновлення державних капітальних вкладів.

Також Азаров обіцяє встановити режим максимального сприяння для підприємств малого бізнесу буде, включаючи податкові канікули на 5 років.

Невідкладно будуть запроваджені заходи, спрямовані на підвищення внутрішнього попиту та переорієнтацію експортних потужностей на внутрішній ринок.

"Ми будемо вирішувати проблеми невідшкодованого ПДВ, який за час роботи попереднього уряду збільшився у три рази. Цю роботу ми почнемо негайно, і до кінця року гострота проблеми буде знята", - сказав Азаров.

Також будуть вжиті заходи щодо кредитування реального сектора економіки.

"Роль уряду тут надзвичайно важлива. По-перше, уряд через активні операції на внутрішнокредитному ринку впливають на вартість грошей. По-друге, уряд має можливість частково компенсувати відсотки за кредитами. Простіше кажучи, зменшити вартість кредитів для підприємств окремих галузей", - наголосив кандидат на посаду прем'єра.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: