"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Будівельні компанії мають величезні резерви

Четвер, 11 березня 2010, 11:34

В Україні в 2010 році введення житла в експлуатацію може досягти 9-10 млн. кв м за умови відновлення кредитування будівельної галузі та політичної стабільності в країні.

Про це заявив народний депутат Партії регіонів, екс-міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні будівельники мають величезні резерви. Тому, за умови відновлення кредитування галузі і політичної стабільності в країні, я переконаний, що до кінця цього року ми змогли б досягти показника введення житла в Україні на рівні 9-10 млн. кв м", - сказав він .

Разом з цим, Яцуба звернув увагу на те, що сьогодні необхідно докласти зусиль для активізації реалізації будівельниками програм.

"Однак зараз варто вирішити ще одну проблему: криза призвела до зупинки процесу підготовки нових будівельних проектів і будмайданчиків. Таким чином, ми можемо зіткнутися з дефіцитом квадратних метрів житла після закінчення декількох років", - сказав він.

На його думку, консолідація зусиль влади, бізнесу та професійних будівельників допоможуть найближчим часом відродити будівельну галузь.

Раніше виконуючий повноваження міністра регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда прогнозував зростання обсягу введення житла в Україні у 2010 році за умови відновлення іпотечного кредитування на 10% у порівнянні з 2009 роком - до 7,034 млн. кв м.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!