"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогазу" доведеться відшкодувати витрати держбюджету

Середа, 10 березня 2010, 19:38

Кабінет міністрів зобов'язав "Нафтогаз України" відшкодувати витрати державного бюджету на надання державних гарантій в рамках реструктуризації зовнішніх боргів держхолдингу.

Відповідне рішення закріплене урядовою постановою від 17 лютого 2010 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Йдеться про те, що "Нафтогаз" повинен оплачувати 0,01% річних, які нараховуються на вартість непогашених облігацій, випущених держхолдингом згідно з договором між Кабміном, "Нафтогазом" та The Bank of New York Mellon.

Засоби виплачуються у строки, передбачені для сплати НАК відсотків за цими облігаціями.

Реклама:

Крім того, "Нафтогаз" повинен оплачувати 0,01% річних, які нараховуються з гарантійної угоди між урядом і лондонською філією Credit Suisse на непогашену основну суму кредиту, наданого НАК за кредитною угодою від 27 листопада 2006 року з Credit Suisse Internetional і лондонською філією Credit Suisse.

Документ також передбачає сплату "Нафтогазом" пені в розмірі подвійної облікової ставки Нацбанку, яка нараховується на суму невідшкодованих витрат бюджету або на суму несплачених коштів за надання держгарантії за кожний день такого прострочення.

"Нафтогаз" повинен надавати Мінфіну інформацію, необхідну для моніторингу платоспроможності компанії", - йдеться у рішенні.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" у листопаді 2009 року завершив комплексну реструктуризацію 1,6 млрд. дол. зовнішнього боргу до 2014 року під 9,5% річних шляхом формального обміну єврооблігацій і зобов'язань на нові облігації.

Як заявляв у березні 2010 року колишній голова правління цієї компанії Олег Дубина, за останні два роки борги НАК "Нафтогаз України" не збільшилися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!