Рейтинг України може зрости - Fitch

Середа, 10 березня 2010, 18:42

Україна може поліпшити свій кредитний рейтинг у другій половині 2010 року, якщо парламентська більшість затвердить державний бюджет, який буде схвалений Міжнародним валютним фондом.

Про це сьогодні в Лондоні заявив аналітик рейтингового агентства Fitch Ratings Едвард Паркер, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"У такому разі програма фонду з підтримки української економіки знову почне діяти вже в другій половині 2010 року. Якщо це станеться, я бачу деякі перспективи підвищення рейтингу", - сказав Паркер.

Говорив він і про шанси такого розвитку подій.

"Досить імовірно, що пропрезидентська більшість у Верховній раді займе конструктивну позицію і прийме бюджет на 2010 рік, який влаштує МВФ", - висловився експерт.

Раніше в Fitch прогнозували, що в 2010 році більшість країн із економікою, що розвивається, досягнуть зростання ВВП, у тому числі 3% Україна.

Як відомо, агентство Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента України в іноземній і національній валюті з рівня B до B-, а прогноз по рейтингах зараз "негативний".

Реклама:

Тоді агентство пояснювало це підвищенням ризиків для економіки країни у зв'язку з передвиборчою ініціативою підвищити соцстандарти, відмовою уряду підвищити тарифи на газ.

Це стало ще й приводом затримки чергового траншу Міжнародного валютного фонду, йдеться в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: