"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Угорська компанія Фірташа відкликала позов до "Нафтогазу"

Середа, 10 березня 2010, 17:13

Угорська Emfesz Kft відкликала позов до НАК "Нафтогаз України", в якому вимагала відшкодування збитків на 30 млн. доларів.

Про це повідомляє з посиланням на обізнане джерело на ринку агентство "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, угорці вимагали відшкодувати збитки за неподачу українським держхолдингом природного газу на початку січня 2009 року. 

Співрозмовник агентства нагадав, що позовну заяву Emfesz від 8 січня 2009 року було залишено без розгляду судом першої інстанції міста Будапешт. Суд звернув увагу на некоректність формулювання позовних вимог Emfesz.

Реклама:

Emfesz оскаржив це судове рішення в апеляційному порядку. У свою чергу, "Нафтогаз України" подав свої заперечення на апеляцію із проханням відмовити в задоволенні вимог і припинити провадження у справі, повідомляє джерело.

Повідомляється, що Emfesz відкликав свою скаргу, а відповідно до процесуального законодавства Угорщини, в разі відкликання апеляційної скарги рішення суду першої інстанції вступає в силу і провадження у справі припиняється. 

Вже 8 грудня 2009 суд Будапешта виніс ухвалу про те, що оскаржена компанією Emfesz визначення від 21 січня 2009 року набула чинності. 

"Таким чином, провадження у справі припинено і Emfesz не має ніяких претензій до НАК, - підсумував співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, Emfesz звинувачувала український держхолдинг в тому, що він на початку січня 2009 року не поставляв угорській фірмі природний газ, який надходив з Росії через Україну для Угорщини і частково зберігався в українських газосховищах.

Emfesz створена в 2003 році українським бізнесменом Дмитром Фірташем. Після російсько-українського газового конфлікту в січні 2009 року трейдер не зміг отримувати газ у швейцарської компанії RosUkrEnergo AG, чиїм співвласником також є Фірташ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!