"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Меркель: вже 20 з 27 країн ЄС перевищили граничний дефіцит бюджету

Середа, 10 березня 2010, 15:10

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що Європейський валютний фонд може бути ефективним лише за умови наявності санкцій.

Про це вона заявила 9 березня у Люксембурзі після зустрічі зі своїм колегою Жан-Клодом Юнкером, який також є головою групи міністрів фінансів 16 країн-членів зони євро, повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на EUbusines.

"Повинні бути санкції", - сказала Меркель, коментуючи плани Єврокомісії створити Європейський валютний фонд.

На її переконання, нинішня система, яка передбачає встановлення вимог до країн-членів ЄС щодо дефіцитів бюджетів та державних боргів, не виправдала себе, оскільки на сьогодні 20 із 27 країн-членів ЄС вже вийшли за межі граничних дефіцитів бюджетів у 3% ВВП.

Реклама:

При цьому, за даними німецьких ЗМІ, Берлін, зокрема, вважає за можливе запропонувати застосовувати у вигляді санкцій припинення європейської фінансової допомоги на будівництво автодоріг чи підтримку фермерів, а також відкликання права голосу у країн-порушників.

Як повідомлялося, Єврокомісія розглядає можливість створення Європейського валютного фонду для допомоги країнам-членам зони євро, що мають проблеми з дефіцитом бюджету.

Разом з пропозицією про створення Європейського валютного фонду Комісія розроблятиме питання посилення координації економічної політики, а також покращення нагляду за країнами-членами.

Пропозиції планується підготувати до червня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!