"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна у квітні не поставлятиме електроенергію до Європи? Оновлено

Середа, 10 березня 2010, 13:03

Національна енергетична компанія (НЕК) "Укренерго" оголосила про проведення аукціону з доступу до пропускної спроможності міждержавних електромереж України для експорту електроенергії на період з 1 по 30 квітня 2010 року.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу "Укренерго".

Відповідно до повідомлення, на продаж виставлено перетин у напрямку передачі Добротвірська ТЕС - Замость (Польща) загальним обсягом 215 МВт.

На торги також виставляються три лоти пропускної спроможності міждержавного перетину у напрямку на Молдову загальним обсягом 200 МВт і 10 лотів загальним обсягом 2000 МВт в напрямку Росії.

Реклама:

При цьому не виставлена на продаж пропускна спероможність міждержавного перетину для експорту електроенергії з "Бурштинського енергоострова" у напрямку Словаччини, Угорщини та Румунії.

Як і на попередніх аукціонах, на торги не виставлені лоти з доступу до пропускної спроможності міждержавного перетину у напрямку Білорусі.

Стартова ціна лотів в напрямку Польщі становить 835,776 тис. гривень (80 МВт) і 1 млн. 410,372 тис. гривень (135 МВт).

Як пояснив агентству прес-секретар Міністерства палива та енергетики Фент Ді, "Укренерго" не виставило на торги перетин для експорту електроенергії з "Бурштинського енергоострова" у зв'язку з плановим ремонтом річним ЛЕП 400 кВт Бурштин - Мукачево і ЛЕП 750 кВт Західноукраїнська - Альбертірша.

При цьому він висловив упевненість, що Бурштинська ТЕС у квітні буде здатна завантажити раніше реалізовані на річному аукціоні 275 МВт пропускної спроможності для експорту електроенергії у напрямку Словаччини, Угорщини та Румунії.

Ді нагадав, що затверджений НКРЕ порядок проведення аукціонів дозволяє розірвати договір з переможцем річного аукціону у випадку, якщо він протягом двох місяців використовує пропускну здатність мереж менш ніж на 70% на місяць.

Як повідомлялося, Україна з 1 березня припинила комерційні поставки електроенергії з Бурштинського енергоострова до країн Європи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: