"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд критикує антикорупційні зусилля Януковича

Понеділок, 1 березня 2010, 21:20

Вирішення питань, покладених президентом Віктором Януковичем на новостворений Національний антикорупційний комітет, є пріоритетом діяльності уряду.

Про це заявляють в Кабінеті міністрів, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Зазначені в указі питання були і є пріоритетом діяльності уряду, створеного демократичною коаліцією", - йдеться у зверненні Кабміну.

У документі наголошується, що уряд приймає конкретні заходи для запобігання та протидії корупції.

Перш за все, йдеться у зверненні, це стосується незаконного надання в користування компанії "Венко інтернешнл лімітед" ділянки для видобутку вуглеводів у Прикерченській ділянці континентального шельфу Чорного моря.

Реклама:

Крім того урядовці згадали захоплення державних адміністративних будинків по вулиці Володимирській, 34 і Золотоворітській, 9, а також комплексу будівель в державній резиденції "Межигір'я".

Крім того, підкреслили в Кабміні, мова йде про введення корупційних схем поставок газу в Україну за участю компанії "РосУкрЕнерго", а також спроби причетних до цієї компанії осіб вилучити з державної власності 11 млрд. куб м газу.

У свої заслуги уряд поставив і звернення уваги на використання Нацбанком коштів МВФ під час рефінансування банку "Надра" в розмірі 7 млрд. грн.

"Вважаємо, що антикорупційний комітет і його голова повинні почати з себе і зробити реальні кроки для розслідування зазначених фактів корупції", - вважають урядовці.

Це дасть можливість переконати громадян, що створення Національного антикорупційного комітету не є піар-акцією, мета якої полягає тільки у прикритті подальшого корупційного свавілля", - заявили чиновники КМУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!