Аграрії вимагають термінових грошей

Понеділок, 1 березня 2010, 17:48

Аграрії вимагають від президента, прем`єр-міністра і Верховної ради терміново врегулювати фінансування агропромислового комплексу.

Про це йдеться у зверненні учасників Аграрного форуму, пише газета "Голос України".

Учасники форуму закликають владу терміново визначитися з обсягами бюджетної підтримки на 2010 рік і коштами для компенсації банківських ставок за одержаними кредитами.

Крім того вони спонукають вирішити питання фінансового забезпечення сільськогосподарських і фермерських господарств для проведення весняно-польових робіт.

Реклама:

Також владу попросили вдосконалити систему оподаткування сільгоспвиробників і вжити заходів для переходу на єдиний податок з розрахунку на 1 га землі.

Аграрії просять фінансово зміцнити Аграрний фонд, виділивши з держбюджету 2 млрд. грн., а аткож почати укладення форвардних контрактів на закупівлю зерна врожаю 2010 року.

Крім того, вони просять забезпечити поставку сільськогосподарським підприємствам за фіксованими цінами пального і добрив через агрофонд, не допустити різкого зростання цін на цю продукцію, а також створити Державний аграрний банк.

"Вимагаємо бюджетної підтримки у забезпеченні рівня цін на продукцію, який гарантуватиме прибутковість і подальший розвиток галузі", - йдеться у зверненні.

Перш за все, кажуть його автори, це стосується молочного і м'ясного скотарства.

Аграрії виступають за скасування рішення уряду щодо регулювання оптово-відпускних цін на соціально значущих видів продовольчих товарів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!