Роднянський купив "Кіно без кордонів"

Понеділок, 1 березня 2010, 13:20

Колишній президент телевізійного холдингу "CTC Media" Олександр Роднянський став власником дистриб'ютора авторських картин "Кіно без кордонів".

Про це пише газета "Комерсант" із посиланням на Роднянського і президента "Кіно без кордонів" Сема Клебанова.

Компанія Роднянського AR Films придбала 51% дистриб'ютора і таку ж частку у шведській компанії Maywin Films AB, яка управляє правами на понад 700 картин, що належать не тільки "Кіно без кордонів", а й попередньому основного власникові компанії - холдингу "Настрій".

Холдинг повністю вийшов з числа акціонерів "Кіно без кордонів".

Реклама:

Сума угоди не розголошується, експерти оцінюють вартість частки Роднянського в "Кіно без кордонів", з урахуванням прав на фільми, в 10-15 млн. доларів.

З новим власником створена в 1998 році компанія планує збільшити популярність арт-хаусного кіно в Росії і закуповувати більше фільмів подібного спрямування.

Об'єднана бібліотека прав "Кіно без кордонів" і холдингу "Настрій" включає такі картини, як "Кумедні ігри" Міхаеля Ханеке і "Мовчання Лорни" братів Дарденн.

Олександр Роднянський крім досвіду роботи на телебаченні в якості президента "CTC Media" і засновника українського телеканалу "1+1" неодноразово виступав в якості кінопродюсера.

Так, він працював над фільмами: "Населений острів", "9-та рота", "Схід - Захід" та "Водій для Віри".

Після відходу з посади президента "CTC Media" Роднянський збирався зайнятися власними проектами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: