"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СБУ заважає Тимошенко забрати в Фірташа 2 комбінати?

Понеділок, 1 березня 2010, 12:59

У Кабміні звинувачують СБУ у протидії передачі Мінпромполітики майна Іршанського та Вільногірського гірничих комбінатів.

Про це заявив голова Мінпрополітики Володимир Новицький на брифінгу в понеділок.

За його словами, строк оренди цих підприємств закінчився на початку вересня 2009 року, однак вони досі не передані державі через судові розгляди.

Він повідомив, що Мінпромполітики разом з Фондом держмайна відпрацювали варіант, коли це майно передавалося б міністерству актом по тому опису, який був зроблений виконавчою службою.

Реклама:

"Але ФДМ, посилаючись на рекомендації не робити це з боку, силових структур, СБУ не передає нам це майно... Йде чітка протидія передачі цього майна", - поскаржився міністр.

У свою чергу міністр охорони навколишнього середовища Георгій Філіпчук повідомив про рішення уряду щодо передачі ліцензії на використання Межиріцького, Лемківського та Малишівського титанових родовищ державним підприємствам.

Як відомо, восени підконтрольний Дмитру Фірташу "Кримський Титан" заблокував проведення інвентаризації Іршанського гірничо-збагачувального і Вільногірського гірничо-металургійного комбінатів.  

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: