"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Литвин підпише "корупційний" закон

Понеділок, 1 березня 2010, 11:47

Голова Верховної ради Володимир Литвин підпише закон "Про здійснення державних закупівель" незважаючи на прохання народних депутатів не робити цього.

Про це він заявив, відкриваючи засідання погоджувальної ради, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Спікер повідомив, що до нього звернулася група народних депутатів з вимогою не підписувати цей закон, оскільки він не відповідає Конституції і українському законодавству.

Литвин підкреслив, що він "не має права підписувати закон тільки в тому випадку, якщо там є редакційні неточності, а на це депутати не посилалися".

Реклама:

"Я змушений буду після того, як закон надійде, його підписати. Я розумію, що він має політичне забарвлення, але я не маю права його не підписувати", - підкреслив він.

Як повідомлялося, 11 лютого Верховна рада прийняла закон "Про здійснення державних закупівель".

За це проголосували 245 депутатів: 156 від Партії регіонів, 50 - від БЮТ, 10 - НУНС, 27 - КПУ, 2 позафракційних. Не голосувала фракція Блоку Литвина.

Прийняття закону викликало неоднозначну реакцію в залі. Бютівець Олег Ляшко заявив, що документ повертає корупцію в тендерній сфері.

Його підтримав нунсівець Віктор Бондар. "Я не розумію позицію Партії регіонів. Ваш кандидат заявив, що розпеченим залізом буде викорінювати корупцію. Чому саме зараз ви приймаєте цей закон, щоб його підписав президент Ющенко, а не президент Янукович?", - запитав депутат.

Комуніст Петро Симоненко разом з тим звинуватив діючий уряд у тому, що 2 роки не подавав закон про заміну тендерної палати, а голосування в Раді назвав "боротьбою двох кланів". Комуністи проголосували за закон.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: