Трансбанк перед ліквідацією продає активи

Понеділок, 1 березня 2010, 09:38

Тимчасовий адміністратор Трансбанку Олександр Андрійчук, незважаючи на заборону Голосіївського районного управління МВС у Києві, минулого тижня зміг провести аукціон і продати активи банку.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на прес-службу "Консалтингової компанії "Партнери", яка є власником 72,93% банку.

Андрійчук підтвердив виданню цю інформацію, але подробиць не повідомив.

"Протягом 15 днів з моменту торгів буде опублікована інформація про переможця та суму продажу", - сказав він.

Реклама:

Джерело видання повідомило про продаж прав вимоги за кредитами на 100 млн. гривень. А заступник голови НБУ Василь Пасічник сказав виданню, що завдяки аукціону тимчасовий адміністратор повернув більшу частину рефінансування.

"Ми отримали гроші, видані у вигляді рефінансування. Продавалися активи, на які слідчим не було накладено арешт", - сказав Пасічник.

На продажі активів Трансбанку наполягав перший заступник голови Нацбанку Анатолій Шаповалов.

"Я подав остаточний звіт про діяльність тимчасової адміністрації, у якому зробив висновок про необхідність ліквідації банку у зв'язку з неможливістю його фінансового оздоровлення", - сказав Андрійчук.

У департаменті банківського нагляду НБУ відзначили, що згодні з висновком адміністратора, і правління центробанку у понеділок має схвалити це рішення.

За даними НБУ, на 1 січня Володимир Костерін безпосередньо володів 11,44% Трансбанку, 72,93% - через "КК "Партнери".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!