Прикарпаття кине 100 мільйонів євро на сміття

Вівторок, 9 лютого 2010, 15:45

На Івано-Франківщині реалізовуватимуть інвестиційні проекти щодо переробки твердих побутових відходів та розвитку гідроенергетики.

Про це повідомив заступник голови ОДА Тарас Парфан, передає агентство "Укрінформ".

Влада каже, що обсяг інвестицій, що очікується в результаті реалізації проектів з переробки сміття, перевищить 100 мільйонів євро.

Згідно з затвердженим головою ОДА Миколою Палійчуком розпорядженням, область поділена за територіальним принципом на 4 округи. В кожному з них розмістять комплекси з переробки ТПВ.

Реклама:

"На сьогодні в області діють 2 асоціації органів місцевого самоврядування, куди ввійшли районні та міські ради. Ще 2 асоціації - на стадії створення", - зазначив заступник голови ОДА Тарас Парфан.

За словами заступника голови, упродовж лютого-березня 2010 року відбудуться зустрічі з консультантами, котрі в майбутньому й визначатимуть, які саме технології переробки ТПВ будуть запропоновані для кожного округу.

"Хочемо вивчити думку міжнародних консультантів, які запропонують нам найкращі технології щодо переробки твердих побутових відходів", - сказав Парфан.

В ході зустрічей обговорюватимуть також логістику та фінансовий ресурс, потрібен для реалізації проекту. Після цього розпочнеться залучення інвесторів для будівництва сміттєпереробних підприємств.

Крім того, на Прикарпатті планують понад 200 млн. євро інвестицій залучити в розвиток гідроенергетики.

Йдеться про будівництво міні-гідроелектростанції з капіталовкладеннями інвестора в протиповеневі заходи.

Як повідомляє ОДА, інвестиції в будівництво ГЕС становитимуть близько 150 мільйонів євро, ще 90 мільйонів євро буде вкладено в реалізацію обласної протиповеневої програми.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!