"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Донецьку скаржаться на погане фінансування підготовки до Євро-2012

Вівторок, 9 лютого 2010, 13:22

Необхідність коригування графіків підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року виникла в Донецьку у зв'язку з недостатнім фінансуванням у 2009 році.

Про це заявив донецький міський голова Олександр Лук'янченко, пише газета "Дело".

"Зараз відділ, який займається підготовкою до Євро, закінчує коректування державної програми Євро-2012 з урахуванням всього того недофінансування, яке було за підсумками минулого фінансового року. Необхідно коректувати графіки, тому що сьогодні є відставання по багатьох об'єктах Євро-2012", - сказав Лук'янченко.

Так, у міжнародного аеропорту "Донецьк" є проблеми з комплектацією обладнання злітно-посадочної смуги і комплексом нового терміналу.

Реклама:

"Всі ці відставання пов'язані тільки з фінансуванням. І сьогодні ще є повна можливість при нормальному фінансуванні наздогнати допущені відставання. Є відставання два місяці, до трьох місяців", - сказав мер.

За його словами, поки міська влада не знайшла взаєморозуміння з власником готелю "Україна", тому наразі не визначені терміни початку та закінчення реконструкції готелю.

"Щодо усіх інших об'єктів вносяться корективи та доповнення до державної програми підготовки до Євро-2012 на 2010 рік. І тепер вже частина об'єктів перейде на 2011 рік", - зазначив Лук'янченко.

Як відомо, виконком Європейського союзу футбольних асоціацій (УЄФА) 11 грудня остаточно затвердив Харків, Львів та Донецьк як господарів Євро-2012.

Польські Варшава, Познань, Вроцлав і Гданськ, а також український Київ були затверджені ще у травні 2009 року. Крім того, Київ отримав право прийняти фінальний матч першості.

Президент УЄФА Мішеля Платіні збирався під час свого візиту до Донецька 4-5 лютого оцінити підготовку до Євро-2012 аеропортового комплексу та відвідати стадіон "Донбас Арена". Візит був відкладений через несприятливі погодні умови на невизначений час.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!