Власники готують об'єднання "Київстара" і "Вимпелкома"

Вівторок, 9 лютого 2010, 11:21

Компанія VimpelCom Ltd, на базі якої Altimo і Telenor мають намір об'єднати активи російського телекомунікаційного оператора "Вимпелком" і українського "Київстара", виставила оферту на придбання звичайних акцій і депозитарних розписок (ADR) ВАТ "Вимпелком".

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" з посиланням на повідомлення прес-служби VimpelCom.

Компанія пропонує власникам акцій і ADR "Вимпелкому" обміняти їх на папери VimpelCom Ltd. або отримати гроші за акції.

За одну звичайну акцію ВАТ "Вимпелком" пропонується 20 акцій VimpelCom Ltd. Коефіцієнт обміну депозитарних розписок на папери VimpelCom Ltd - 1:1. Власники привілейованих акцій отримають по 20 привілейованих DR VimpelCom.

Реклама:

Як альтернативу паперів нової компанії власники акцій "Вимпелкому" можуть отримати номінальну вартість своїх паперів - 0,01 рубля за акцію, або 0,0005 рубля за ADR.

Ця пропозиція, уточнюють у VimpelCom Ltd., має формальних характер, не відображає реальної вартості паперів і зроблена лише для дотримання російського законодавства.

Також, уточнюється в повідомленні компанії, в Росії обміняти звичайні акції "Вимпелкому" на депозитарні розписки VimpelCom Ltd. зможуть, відповідно до російського законодавства, тільки акціонери, визнані "кваліфікованими інвесторами".

Статутний капітал "Вимпелкому" складається з 57,707622  млн. акцій, із них 51,28122 млн. акцій - звичайні.

Всі привілейовані акції - 6,426600 млн. штук - належать Altimo. І звичайні, і привілейовані акції "Вимпелкому" мають статус голосуючих. На одну акцію припадає 20 депозитарних розписок.

Пропозиція про обмін цінних паперів буде визнана успішно завершеною, якщо більше 95% акцій ВАТ "Вимпелком" буде обміняно на папери нової компанії, всі судові розгляди Altimo і Telenor будуть завершені або закриті, і угода отримає необхідні дозволи контролюючих органів, включаючи схвалення антимонопольних органів в Росії та Україні.

Урядова комісія з контролю за здійсненням іноземних інвестицій в РФ 3 лютого оголосила про схвалення запропонованої угоди відповідно до закону про іноземні інвестиції в господарські товариства, що мають стратегічне значення.

Планується, що по завершенні пропозиції про обмін цінних паперів ВАТ "Вимпелком" пройде процедуру делістингу на NYSE і РТС.

Пропозиція про обмін цінних паперів відкривається 9 лютого і буде дійсно до 15 квітня в США і до 20 квітня в Росії. Credit Suisse Securities і Morgan Stanley Incorporated є менеджерами угоди за пропозицією в США.

Altimo і Telenor вирішили об'єднати свої пакети в "Вимпелком" і "Київстарі" у новій компанії VimpelCom Ltd. з лістингом на NYSE.

"Альфа-груп" одержить 43,9% голосів у новій компанії, Telenor - 35,4%, free float складе 20,7%. Завершення операції намічене на середину 2010 року.

VimpelCom Ltd. зареєстрована на Бермудських островах, штаб-квартира розташована в Нідерландах. Передбачається провести лістинг звичайних DR компанії на NYSE.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!