Абрамович зазнав збитків в Україні

Вівторок, 9 лютого 2010, 09:31

Російський холдинг "Євраз Груп" мільярдера Романа Абрамовича отримав 738,7 млн. гривень збитку від роботи в Україні у 2009 році.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на свої джерела.

У московському офісі компанії виданню відзначили, що ця інформація не є офіційною і не поширювалася прес-службою. Однак у холдингу побічно підтвердили, що цифра відповідає дійсності.

"Дані за фінансовими показниками українських підприємств "Євраз Груп" готувалися до зборів акціонерів. І очевидно, відбувся витік інформації", - не виключає головний менеджер зі зв'язків зі ЗМІ "Євраз Груп" Ірина Вагнер.

Реклама:

За даними видання, 2009 року "в мінус" спрацювали всі п'ять українських гірничо-металургійних підприємства "Євраза".

Найбільших втрат зазнав металургійний актив "Євраза" - Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського. За підсумками року фінансові втрати метзаводу склали 444,4 млн. гривень.

Одна з причин збитковості підприємства сьогодні типова для всієї металургії - низький попит на продукцію. Ситуація на дніпропетровському заводі ускладнюється і технічною відсталістю підприємства.

Сукупний збиток коксохімічних підприємств "Євраза" в Україні - "Дніпрококса", Дніпродзержинського коксохіму і "Баглейкоксу" - склав 238,7 млн. гривень. Ці активи "Євраза" страждають від відсутності вертикальної інтеграції.

У збиток спрацював і гірничо-збагачувальний комбінат "Суха балка". Негативний фінрезультат підприємства за підсумками 2009 року склав 55,5 млн. гривень.

Як відомо, "Євраз Груп" купила п'ять гірничо-металургійних підприємств в Україні наприкінці 2007 року у групи "Приват" Ігоря Коломойського. Сума угоди склала близько 3 млрд. доларів.

При цьому грошима "Євраз" заплатив тільки 1,7 млрд. доларів. Решту суми Коломойський одержав у вигляді акцій "Євраза": "Приват" став власником 10% російського холдингу.

"Євраз Груп" - міжнародна металургійна і гірничодобувна компанія. Входить до числа п'ятнадцяти найбільших виробників сталі у світі.

Компанія заснована в 1992 році. У 1995 році "Євраз Груп" отримала контроль над Нижньотагільським металургійним комбінатом, у 1999-2003 роках - над двома комбінатами в Новокузнецьку.

Влітку 2006 року великий пакет акцій компанії був проданий структурам Романа Абрамовича.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: