Думка експерта: Зростання фондового ринку після виборів є неминучим

Субота, 6 лютого 2010, 16:47

Фондовий ринок України традиційно позитивно відреагує на зниження політичних ризиків в перші місяці після виборів.

Про це йдеться в дослідженні ІК Dragon Capital про вплив виборів на фондовий ринок.

Середній приріст українського біржового індексу KP-Dragon в перші шість місяців після парламентських і президентських виборів в Україні 1999-2007 років склав близько 50%, наголошується в дослідженні.

"З огляду на важливість поточних виборів, завершення виборчої кампанії стане одныэю з ключових подій, які позитивно вплинуть на фондовий ринок України в 2010 році", - вважає директор аналітичного підрозділу Dragon Capital Андрій Бесп'ятов.

Реклама:

За його словами, такий вплив пояснюється зниженням ризиків, які традиційно супроводжують українські виборчі кампанії.

У дослідженні наголошується, що незалежно від результатів другого туру, вже можна стверджувати, що буде усунений один з головних дестабілізуючих чинників останніх років - тривале протистояння всередині виконавчої гілки влади, зокрема між президентом і урядом.

"Якщо результати голосування дозволять говорити про переконливу перемогу будь-якого з кандидатів і будуть визнані як в Україні, так і за її межами, почнеться формування нового, більш стабільного, політичного середовища", - говорить Бесп'ятов.

На його думку, довгоочікувана стабілізація в структурах влади матиме благотворний вплив на готовність українських і зарубіжних інвесторів вкладати гроші в економіку України, що призведе до припливу прямих і портфельних інвестицій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!